Berlingske Tidende: Tilbage til Muhammed

”Er det nu også nødvendigt, vil nogle så sige. Og ja, det er det. Der findes muligvis folk, der hellere vil strålebehandles for kræft i tyktarmen end gennemgå Muhammedkrisen påny. Eksempelvis i Udenrigsministeriet. Eller i virksomheder med omfattende eksport til Mellemøsten. Men der er ingen vej udenom”, skriver Mads Kastrup i Berlingke Tidende

INFORMATION - LEDER: Tavshedens tyranni

”...Som for at understrege pointen kunne flere medier allerede torsdag aften fortælle, at omtalen af Roses bog og genoptrykningen af tegningerne nu var nået frem til en af terrornetværket al-Qaedas mest rabiate internet- sider. Det var ironisk nok næppe sket uden Politikens bekymrede omtale.
Men ligesom Politiken har sin redaktionelle frihed, skal Flemming Rose naturligvis heller ikke tage hensyn til eventuelle reaktioner her og dér i redigeringen af sin bog. Derfor skal han naturligvis bringe tegningerne, hvis han i øvrigt finder det relevant...”
Læs leder i Information

JP: Rose-bog omtales på Al Qaida-sider

I bogen "Tavshedens Tyranni", der udkommer på Jyllands-Postens forlag den 30. september, som er femårsdagen for trykningen af Muhammed-tegningerne, gengiver Flemming Rose den side i avisens kulturtillæg, hvor tegningerne blev bragt, skriver Jylland-Posten og samtidig understreger, at der er allerede en trussel mod Danmark, der ikke nødvendigvis øges på grund af bogudgivelsen.

Information: Rose er kulturhelt

Det handler om bøger, når Danmarks største forlag fejrer sine forfattere ved den traditionelle efterårsreception i Klareboderne i det indre København. Som regel handler det om Gyldendals egne bøger, men i går kunne man henover pindemadder og hvidvinsglas høre en titel nævnt, som ikke er på Gyldendals eget efterårsrepertoire: Tavshedens tyranni af Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose. Debatbogen, der udkommer på Jyllands-Postens Forlag 30. september, blev i går omtalt på Politikens forside under rubrikken: »Ny bog giver frygt for ny Muhammedkrise«, skriver Information

Danish Mohammed cartoons to reappear in new book: editor (AFP) – Aug 26, 2010

”The book, written by Jyllands-Posten cultural editor Flemming Rose and titled "The Tyranny of Silence," is set to hit bookstores on September 30...” (AFP)

Politiken: »Ny bog giver frygt for ny Muhammedkrise«

Læs mere i interview, jeg gave til Politiken i dag.