Politiken: Flemming Rose har gjort den traumatiske historie til en fælles erkendelsesproces

“...Rose rejst verden rundt, diskuteret, udfoldet sine argumenter og lyttet til dem, der mener noget andet.
Han har skrevet en bog, hvor han undersøger sine egne synspunkter, udforsker ytringsfrihedens historie og lærer at erkende sin modparts synspunkt som legitimt.
Han har præsteret den sjældne intellektuelle kunst at fastholde sin grundholdning og samtidig nuancere sine synspunkter.
Hvis nogen har formået at gøre den traumatiske historie til en fælles erkendelsesproces, er det Flemming Rose.
Det er derfor både vigtigt og rigtigt, at netop han i år modtager Publicistprisen.”
Læs mere

JP: Flemming Roses takketale ved tildelingen af Publicistprisen 2015

“...Jeg tror, at vi alle har en iboende trang til at være frie, selv om vi i nogle situationer kan være parate til at give køb på friheden. Evnen til at være  tolerante er derimod ikke noget, vi er født med. Det strider på mange måder imod vores natur. Tolerance er noget, der skal læres, for det byder os imod at skulle leve med det, vi forkaster og  ikke bryder os om. I den forstand ligger der en vigtig publicistisk opgave i at udfordre sine læseres tolerance og på den måde bekæmpe tidens  mange ekkokamre. For mig er frihed og tolerance  ikke desto mindre to sider af samme sag. Frihed giver kun mening, hvis der i et samfund er en vidtgående tolerance  ovre for meninger, man ikke bryder sig om. Tolerance bliver på den anden side et meningsløst og tomt  begreb, hvis den ikke bliver praktiseret med vide rammer for at give sin mening til  kende og ytre sig på en måde, som andre finder frastødende og forkasteligt.”
Læs mere

MediaWatch: Tak fordi I ikke bad mig holde kæft

Jyllands-Postens udlandsredaktør, Flemming Rose, modtager den store Publicistpris 2015, der blev uddelt till aften. Det skriver Publicistklubben i en pressemeddelelse.
"Flemming Rose har de sidste ti år været en stærk og central aktør i den internationale debat om ytringsfrihed, og midt i de store kontroverser har han ikke blot stået fast på sine principper, men også insisteret på at forklare og nuancere sine synspunkter i debatter verden over..”
Læs mere

JP: Publicisten

“...Hvorfor han tildeles prisen netop nu – 10 år efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne og snart fem år efter, at hans dybt inspirerende bog ”Tavshedens tyranni” udkom – kan måske nok undre. Forklaringen er vel den enkle, at mens Flemming Rose ikke har flyttet sig mange centimeter i sine analyser af det pres på ytringsfriheden, som han journalistisk ville teste og sætte til diskussion i 2005, så har virkeligheden og holdningerne i den danske offentlighed flyttet sig betragteligt med årene – så meget, at der nu også kan sættes en pris på Flemming Roses indsats. Rose har ganske enkelt fået mere medvind og fundet bredere forståelse...”
Læs mere